Tuesday, April 5, 2016

Tiramisu Swiss Roll

 
Bahan-Bahan

  • Swiss roll perasa cappuccino atau mocha.
  • Whipping cream 250gram
  • Cream cheese 200gram
  • Gula halus dalam 3sd besar.manis ikut suka.
  • Air nescafe siap bancuh atau 3in 1 nescafe
Cara Penyedian
  1. Cream cheese suhu bilik.mixer kan dengan whipping cream dan gula halus.Jangan terlalu lama nanti whippng cream akan cair.
  2. Potong swiss roll dan susun dalam bekas.Air nescafe tadi curah sikit demi sedikit diatas kek yang disusun selapis2 taidi. Jangan basah lencun plak.sekadar utk melembutkan kek roll je.
  3. pastu bubuh cream td atas dia dan selang selikan sampai abis la..

 Sumber Resepi: Asal Kiriman Ummu Ubaydullah‎ dari Group Masak Apa Hari Ni (MAHN)

No comments:
Write comments