Tuesday, April 12, 2016

Cup Cake Coklat


Cup Cake Coklat

Bahan-bahan
Bahan A;
2 cawan tepung gandum
1 cawan serbuk koko
1 sudu kecil baking powder
1 sudu kecil soda bicarbonate
bahan-bahan ini diayak terlebih dahulu.

Bahan B;
4 biji telur
2 cawan gula halus
1 cawan susu pekat
1 cawan minyak
1 1/2 cawan air panas

Cara-cara menyediakannya

  • pukul telur bersama gula halus sehingga kembang,
  • kemudian masukkan susu pekat dan pukul sekejap. 
  • Masukkan minyak dan pukul lagi dengan menggunakan low speed.
  • Selepas itu masukkan bahan A sedikit demi sedikit, kacau sehingga sebati...
  • masukkan air panas yang telah disediakan tadi. 
  • Akhir sekali sediakan kertas cupcake..masukkan adunan itu tadi dan bakar dalam suhu 180 c selama 15 minit.
sumber resepi

No comments:
Write comments