Lemak Putih Pucuk Paku
Jika mahukan rasa masin berlemak, anda boleh menggantikan garam dan serbuk perasa dengan udang kering tumbuk
BAHAN-BAHAN:
●1 biji labu manis | dipotong kecil
●250gm pucuk manis
●2 paket tempe | dipotong panjang
●1kg santan
●100gm udang segar
●8 ulas bawang merah | ditumbuk
●3 ulas bawang putih | ditumbuk
●Garam, gula dan serbuk perasa secukupnya
CARA MEMASAK:
1. Masukkan santan, bahan tumbuk dan labu ke dalam periuk. Biarkan sehingga mendidih.
2. Kemudian masukkan pucuk manis, tempe diikuti udang yang telah dibersihkan. Kacau rata dan biarkan sehingga semua bahan masak.
3. Perasakan dengan garam, gula dan serbuk perasa dengan secukupnya.
4. Angkat dan hidangkan.
sumber
Saturday, May 21, 2016
Resepi Lemak Putih Pucuk Paku
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Write comments